Home » Evaluari psihologice
Programari telefonice la:   0726.33.00.33

Evaluari psihologice cognitive pentru varsta adulta tarzie (peste 50 de ani)

Evaluarea psihologica cognitiva are rolul de a estima tulburarile de memorie, gradul de dezorientare in timp si spatiu, erorile de logica si tulburarile emotionale sau afective. Cu ajutorul acesteia se cuantifica "scaparile de memorie" inerente varstei sau, daca vorbim despre dementa, stadiul (gravitatea) acesteia.

 

Varsta a treia sau varsta adulta tarzie este o varsta frumoasa caracterizata prin maturitate, integritate si intelepciune. Este momentul in care omul poate impartasi experienta de viata generatiilor mai tinere, devenind sprijin dar si reper pentru acestea.

 

Pentru a indeplini acest rol de profunda insemnatate este nevoie de o buna functionare cerebrala. Garantia pentru aceasta este eficienta cognitiva definita drept capacitatea de a prelucra in modul cel mai adecvat cu putinta informatiile supuse creierului.

 

Un rol important in determinarea gradului de eficienta cognitiva il are psihologul clinician care, prin activitatea lui, poate completa investigatiile neurologice, in scopul nuantarii si integrarii diagnosticului, adaugand rigoare si complexitate.

 

Functiile cognitive care intereseaza foarte mult la aceasta varsta sunt: memoria, capacitatea de invatare, atentia, orientarea, calculul, limbajul, gandirea si judecata, deoarece acestea sunt cele mai afectate in cazul dementelor.

 

Aceste evaluari cognitive se realizeaza cu instrumente standardizate si agreate atat de Comisia de Handicap cat si de Colegiul Psihologilor din Romania.

 

In cadrul clinicii noastre, psiholog Alexandra Siru efectueaza aceste evaluari utile in stabilirea tratamentului corespunzator sau pentru definirea gradului de handicap.

 

Tarif:

Evaluare psihologica cognitiva - 100 Lei

 

evaluare psihologica dementa, evaluare cognitiva batrani, evaluare dementa, evaluare memorie, evaluare dementa, referat dementa, teste dementa, teste de memorie, teste cognitive, testare dementa, testare dosar dementa

Fa-ti o programare pentru
Evaluare psihologica cognitiva

*Veti fi contactat(a) in cel mai scurt timp pentru a confirma ziua si ora consultatiei.

Blvd Tineretului, nr 41, Sector 4, Bucuresti Vis-a-Vis de Palatul Copiilor, Parcul Tineretului

Telefon programari: 0726.33.00.33

Marti 15-17, Vineri 10-12

Consultatii neurologice

Investigatii EEG

2019 © Clinica neurologie. Toate drepturile rezervate