Home » Servicii » Durere de cap / Cefalee
Programari telefonice la:   0726.33.00.33

Durere de cap / Cefalee

Dr. Borindel Ruxandra
Medic specialist neurologie
Durerea de cap, in termeni medicali – cefalee, este determinata de suferinta structurilor inervate de la nivelul capului si gatului. Desi creierul in sine nu doare, sistemul vascular, cutia craniana si pielea sunt puternic inervate, iar terminatiile nervoase libere de la nivelul acestora pot conduce catre caile durerii informatii despre suferinta acestora.

Pentru stabilirea tratamentului optim al durerii de cap este necesara cercetarea cauzei acesteia. Din aceasta perspectiva, recunoastem:
   - cefalee secundara, in care exista o suferinta la nivel cerebral (vasculara – malformatie arteriovenoasa, inflamatie arteriala, hemoragie sau leziune ocupatoare de spatiu – tumora, abces etc), la nivelul coloanei cervicale cu lezarea radacinilor nervoase ce inerveaza scalpul (generand nevralgie Arnold, de ex) sau la nivel metabolic general (hipertensiune arteriala, deshidratare, hipotiroidism etc)
   - cefalee primara (idiopatica), in care nu exista un singur mecanism cauzator unanim acceptat. In aceste cazuri, investigatiile nu releva o cauza obiectiva a durerii sau aceasta are anumite caracteristici ce orienteaza diagnosticul catre migrena, cefalee de tensiune, cefalee in ciorchine, hemicranii etc
   - algii faciale / nevralgii generate de suferinta specifica a unuia dintre nervii cranieni care inerveaza structurile fetei. De exemplu, nevralgia trigeminala, faciala, glosofaringiana etc. In aceste cazuri este important bilantul cauzei compresiei nervoase, dar neindoielnic in 20-50% dintre cazuri si aceste nevralgii raman idiopatice fara o cauza cunoscuta).

Tratamentul durerii de cap include masuri privind modificarea stilului de viata, evitarea factorilor ce declanseaza durere si promovarea unui regim sanatos de alimentatie si activitate fizica, alaturi de medicatie preventiva (in cazul durerilor de cap severe, recurente) sau "de salvare" (ce se administreaza numai in cazul unei dureri severe) respectand dozele si orarul de administrare corect pentru a evita supraadaugarea unei Cefalee prin abuz de medicamente.


Pentru un diagnostic si tratament corect, adresati-va unui medic neurolog.
In cadrul Clinica Neurologie .ro, dr Ruxandra Borindel va sta la dispozitie pentru un diagnostic rapid si precis.
Fa-ti o programare

*Veti fi contactat(a) in cel mai scurt timp pentru a confirma ziua si ora consultatiei.

Blvd Tineretului, nr 41, Sector 4, Bucuresti Vis-a-Vis de Palatul Copiilor, Parcul Tineretului

Telefon programari: 0726.33.00.33

Consultatii neurologice

Investigatii EEG

2019 © Clinica neurologie. Toate drepturile rezervate