Home » Articole » Durere de cap – Jurnal de cefalee
Programari telefonice la:   0726.33.00.33

Durere de cap – Jurnal de cefalee

Dr. Borindel Ruxandra
Medic specialist neurologie

"Ma doare capul aproape zilnic de vreo 3-4 ani si nu mai suport. Unii medici i-au zis cefalee, altii - sindrom migrenos. Eu nu stiu ce este, dar vreau sa treaca." Atunci cand aude de 3 ori intr-o zi o astfel de afirmatie, neurologul realizeaza ca in primul rand trebuie sa gestioneze o mare problema de comunicare care probabil a inceput cu dr Google/Yahoo/Bing et co.

 

Cefalee este denumirea medicala pentru orice durere de cap. Astfel, migrena este o forma de cefalee, durerea de cap dupa varsaturi repetate din cauza unei litiaze biliare este tot cefalee. Cefaleea se caracterizeaza prin localizare (unde doare), prin caracter (strange, apasa, pulseaza, arde etc), prin intensitate, prin fenomene asociate (fenomene premergatoare sau ce se manifesta in acelasi timp – greata, varsaturi, amorteala sau paralizie a unui brat etc).

 

International Headache Society (Societatea Internationala pentru studiul Cefaleei) a elaborat ghiduri de definire a principalelor tipuri de durere de cap in functie de caracteristicile suferintei, aceasta incadrare in diagnostic corect avand o mare importanta pentru stabilirea tratamentului adecvat, eficient.

 

In tratamentul durerilor de cap, avem pe de o parte indicatii de terapie preventiva, respectiv o medicatie care se administreaza zilnic indiferent de statusul durerii si indicatii de terapie de salvare, adica medicamente pe care sa le luati in cazul unei cefalee care scapa de sub control. Rolul tratamentului preventiv este acela de a reduce perioadele cu dureri si intensitatea acestora si este indicat atunci cand problemele sunt frecvente.

 

Cel mai util instrument cu care veti pasi in cabinetul medicului neurolog in cazul unei dureri de cap ce tot revine cateva luni sau cativa ani la rand este Jurnalul Cefaleei. Gasiti in finalul acestui articol un document atasat, o fila ce contine principalele rubrici de completat.

Download Jurnal de cefaleedureri de cap, migrene, sindrom migranos, clinica dureri de cap, tratament dureri de cap
 
Intreaba medicul
Nume*
Email*
Intrebare*
Fa-ti o programare

*Veti fi contactat(a) in cel mai scurt timp pentru a confirma ziua si ora consultatiei.

Blvd Tineretului, nr 41, Sector 4, Bucuresti Vis-a-Vis de Palatul Copiilor, Parcul Tineretului

Telefon programari: 0726.33.00.33

Consultatii neurologice

Investigatii EEG

2019 © Clinica neurologie. Toate drepturile rezervate